Bruiloft trends in 2020

Bruiloft trends in 2020

Trends in 2020

Het jaar 2019 is afgesloten en we beginnen 2020 weer vol met enthousiasme aan een nieuw trouwseizoen. Ga jij dit jaar trouwen, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken voor je bruiloft? Of ben je gewoon benieuwd naar de trends op het gebied van bruiloften zijn in 2020? In deze blog vertel ik je alles over de leukste ontwikkelingen.

1. Persoonlijke stijl

De persoonlijke stijl van bruidsparen wordt steeds belangrijker tijdens de bruiloft. In 2019 zagen we dit al gebeuren en in 2020 wordt dit nog verder uitgebreid. Bruiden laten het idee van een  traditionele witte jurk los en kiezen steeds vaker voor een andere kleur jurk, of een jurk waar wat andere kleuren in verwerkt zijn. Ook kiezen ze vaker voor een jumpsuit of een twee-delige jurk. In 2020 kun je als bruid je hart ophalen met alle mogelijkheden.

Trouwjurk trends 2020
Trouwpak trends

Ook de bruidegom gaat een belangrijkere rol spelen. Het standaard zwarte/grijze pak wordt ingeruild voor een leuk kleurtje of printje. Winkels spelen hier op in door een beleving aan te bieden en de bruidegom en zijn gasten een echte beleving te bieden wanneer zij op zoek gaan naar het pak. Ook op de dag zelf neemt de bruidegom langer de tijd en nodigen zij vrienden/familie uit om zich mee klaar te maken.

2. Millieubewust trouwen

Milieubewust trouwen, is een trend in 2020 waarvan ik hoop dat het over enkele jaren de standaard op elke bruiloft is. Hier staat het verminderen van plastic centraal. Zo wordt er meer gekozen voor lokaal geteelde en seizoensgebonden bloemen. En zien we levende planten in plaats van snijbloemen, zodat ze na de bruiloft geplant kunnen worden, of aan gasten als bedankje mee gegeven kunnen worden. Ook wordt er voor andere materialen gekozen. Confetti wordt vervangen door natuurlijke varianten zoals de gave varianten van Bladconfetti. En bij de styling wordt er gekozen voor papier, bamboe en vers fruit. Deze milieubewustheid zien we niet alleen terug bij de bruidsparen, maar ook leveranciers proberen er stappen in te zetten.

Millieubewust trouwen

3. Beleving creëren

Bruidsparen houden niet alleen rekening met wat zij leuk vinden, maar proberen ook voor hun gasten een ware beleving te creëren. Zo zien we dat bijvoorbeeld het halen van een drankje opgeleukt wordt, met het inhuren van cocktailshakers of het installeren van self-service bars. Er wordt voor entertainment gezorgd wanneer het bruidspaar foto's gaat maken of regelen ze andere bijzondere showstoppers. Vooral het criteria “Instagram waardig” lijkt hier belangrijk.

Bruiloft trends in 2020

Maar ook het creëren van een ontspannen sfeer is belangrijk. Trouwen en het feest op één locatie om reis stress te vermijden en het diner wordt gezien als een rustmoment. Er staan lange tafels volledig ingedekt en met aangepaste styling. Tafelstukken worden laag gehouden zodat de gasten gezellig met elkaar kunnen kletsen. Het menu is vaak een samengesteld keuzemenu. Met de toenemende dieet wensen zit er op deze manier altijd wel iets tussen wat de gast lekker vindt.

Tafel styling

4. Maximalisme

Waar 2019 qua styling erg minimalistisch en modern was, gaan we in 2020 juist los met styling. We gaan verschillende kleuren, patronen en materialen mixen en alles uitbundig verfraaien, versieren en decoreren.

Wat we veel gaan zien is het gebruik van bloemen op meer plaatsen dan alleen het boeket. Zo gaan bloemen ook meer gebruikt worden om het decor aan te kleden. En zullen we bloemen terug zien op onverwachte plaatsen, zoals eetbare bloemen in drankjes of bij de bruidstaart.

Licht gaat ook in 2020 veel gebruikt worden in de aankleding van de locaties. Doordat we steeds vaker afstappen van de traditionele trouwlocaties, willen we er zelf graag voor zorgen dat de locatie wel sfeervol en in sommige gevallen Instagram waardig is. Een goede en makkelijke manier om dat te doen is door middel van licht. Lampionnen, lichtsnoeren, lantaarns of zelfs kroonluchters kunnen worden gebruikt om de juiste sfeer te creëren.

Bruiloft trends in 2020

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.